Program

Programmet för festhelgen

Cocktailtillfälle

Festligheterna inleds lördagen den 13.11. med en cocktail kl. 16.00 i Akademihusets övervåning (Rothoviusgatan 1). Under evenemanget hålls ett välkomsttal och hälsningar från inbjudna gäster. Cocktailmottagningen är endast öppen för inbjudna gäster.

 

 

Kvällsbanketten

Kvällsbanketten äger rum i Akademihusets festsal (Rothoviusgatan 1) från 18.00. Under banketten kommer vi att avnjuta en trerätters middag, lyssna på tal, dela hedersbetygelser och njuta av resten av programmet.

Middagsmeny

KÖTT

Grillad lax, laxmousse, inlagd fänkål och gurksallad samt ärtpuré (L,G)

12h bräserad lamm entrecote, rökt selleripuré,
Beluga-linser och timjan-sås (L, G)

“Tarte Tatin” Smördeg med bladverk, karamelliserat äpple, saltad kummin,
Mascarpone mousse och kanel crumble (L)

VEGETARISK

Rostade rödbetor, hallon-betor-puré, inlagd ekologisk shiitake och kronärtskocka (M,G,V)

Grön thailändsk curry, sötpotatis, edamamebönor, ekologisk tofu och stekt ris (M,G,V)

Hallon- och lakritsbakelse, saltad kinuski, björnbär och hallonmousse (M,G,V)

 

Efterfest 

Efter kvällens bankett fortsätter festen på en hemliga fortsättningsplats, dit vi transporteras med en gemensam buss som anordnas av Pulterit.

Sillfrukost

Det roliga fortsätter nästa morgon med en akademisk sillfrukost som avslutning på hela helgen av festligheter. Sillisen firas i Maarian Mahdin idrottslokal (Paimalavägen 305) söndagen den 14.11 kl. 12.00. Under sillfrukosten serveras mat och snacks, dessutom finns det en bastu och en simbassäng. Så förutom din festanda bör du packa med handduk och baddräkt. Det är också tillåtet och rekommenderat att ta med egna drycker, eftersom det roliga på sillisen pågår ända fram till kvällen!

Den gemensamma transporten till sillisen startar från Geohusets framsida (Akademigatan 1). Det finns också en buss från sillisen tillbaka till Geohuset. Du kan också komma till och lämna sillies på egen hand mellan kl. 12 och 20. Den offentliga busstrafiken Föli trafikerar mellan centrum och sillislokalen.