Pulterit rf

Verksamhet

Pulterit rf:s mål är att lobbya för Åbo geologistudenters rättigheter och möjligheter i studierna och arbetslivet. En av föreningens viktigaste uppgifter är att fungera som en länk mellan Åbo Akademi och Åbo universitets geologstuderande. För att uppnå dessa mål organiserar Pulterit aktivt en mängd aktiviteter på dess två officiella språk, samt erbjuder vägledning in och ut ur studielivet.

Pulterit anordnar evenemang, från avslappnade spelkvällar till fartfyllda fester. Pulterits evenemang är en väsentlig del av att skapa gemenskap inom ämneföreningen. Regelbundet organiserade fritidsaktiviteter under hela året, ger energi åt studerande att orka studera flitigt dag och natt. De aktiviteter som anordnas av Pulterit rf är t.ex. spel- och filmkvällar, idrottsevenemang, fester, sitsar, samt utflykter och samarbete med andra föreningar och universitet. Som praktisk naturvetenskap innefattar studier i geologi olika utflykter och studieturer både runt omkring Finland och utomlands. Pulterit stöder undervisningen som erbjuds av universitetet genom att också anordna egna utflykter och turer till intressanta nära och fjärran resemål.

Pulterit deltar också aktivt i att förespråka studenters rättigheter. Pulterit är aktivt engagerad med fakultetet för geologi i beslutsfattandet relaterat till den senaste sammanslagningen av geografi- och geologiavdelningarna, förnyelsen av geologiprogrammet och Geohusets bekvämligheter. Genom sammanslagningen av geografi- och geologiavdelningarna har samarbetet med Synapsi, ämnesorganisationen för geografi och biologistudenter vid Åbo universitet, förstärkts. Vi organiserar gemensamma fester, utflykter, myskvällar och sportaktiviteter. Pulterit tar också hand om att vägleda nya studenter i studentlivets traditioner och kuriositeter.

Pulterit rf samarbetar aktivt med andra ämnesorganisationer vid Åbo universitet och Åbo Akademi, samt med andra finländska geologiföreningar. Pulterit rf anordnar det årliga evenemanget: Geologiska stadskartläggningen, med sina vänskapsorganistationer: Uleåborg geologiska ämnesförening Nikoli ry och Helsingfors geologiska ämnesförening Vasara ry, för att upprätthålla vänskap och ett långvarigt samarbete med andra geologistuderande i landet.

Du kan följa vår verksamhet via Pulterits socialmediakanaler, mest aktivt via Instagram.