Pulterit rf

Evenemang

Pulterit rf ordnar en mångfald evenemang under året för att föra samman geologer, oavsett om de är finsk- eller svenskspråkiga, gulisar eller niondeårsstuderande, absolutister eller fulla, oljearbetare eller naturaktivister. Det finns alltid en gemensam nämnare, eftersom vi alla är geologer! I slutändan är det ingen som förstår en Pulteri lika bra som en annan Pulteri.

Höstterminen inleds med en gemensam gulisintagning för den första årskursen i geologi vid Åbo Akademi och Åbo universitet. Syftet med evenemanget är att öka samhörighet, lära känna andra studenter, äldre studenter och universitetslivet. Gulisar orjenterar runt i staden och på campus för att genomföra en serie uppgiftspunkter som anordnas av de olika årskurserna. I slutet av kvällen kommer det bästa laget att belönas rejält!

Ölcykelturen, som har blivit en tradition, är ett evenemang som på ett roligt sätt kombinerar lokal pubkultur med hälsosam motion. Under kvällen är målet att undvika de välkända och trygga platserna i centrum och utforska så många mystiska raviner som möjligt i Åbos periferi. Samtidigt som du provsmakar lokala ölar kommer du naturligtvis att umgås med dina studiekamrater, och i synnerhet kommer du att lära känna de färgstarka pubbarna. Under resans gång ändras ofta den förutplanerade rutten, men äventyret är garanterat varje gång! Kom bara ihåg att ta med cykelhjälm och lampa!

Andra geologer i riket kan upptäckas under höstens årliga Geologiska stadskartläggning. Den lekfulla stadsrundturen med geologiskt tema äger rum växelvis i de städer där geologi undervisas på universitetsnivå: Åbo, Helsingfors och Uleåborg. Men rundturen i centrum av varje stad är bara en liten del av helgens action, eftersom nätverkandet börjar på fredagen när bastun värms upp, fortsätter när tävlingsdagen gryr och kulminerar i kvällens spel efter tävlingen. På söndagsmorgonen avslöjas äntligen effektiviteten av helgens nätverkande när Helsingfors skönhet vaknar upp med en Uleåborgsk björn under armen.

Lillajul firas traditionellt en vacker decemberkväll. Evenemanget innehåller läcker, “hemlagad” julmat, glögg och kakor, och naturligtvis jultomten (som du kan sitta på!) och presentutdelning. Under kvällen kommer även de traditionella Perus pulteri och Perus piltti-priserna samt reservdirektörens hjälm att delas ut. Efter dessa festligheter är det dags att ta en paus från studentlivet och skolans stress.

Sedan 2015 har geologerna åkt runt i Studentbyn för att besöka andra geologers hem och njuta av en varm dryck som deras värdar och värdinnor har lagat på Glöggturen. Året därpå var det en rundtur i närheten av Eriksgatan, under vilken värdarna och värdinnorna bjöd glögg åt de geologer som vandrade runt i kylan. Under Glöggturen fortsätter alltså traditionen att äga rum växelvis i och utanför centrum.

The Day of Legendary Heroes är vårterminens mest spektakulära och legendariska fest, som har blivit allt mer populär för varje år. Superhjältar, spelhjältar, rockstjärnor, idrottslegendarer och Lego-gubbar tar sig ut på dansgolvet. Fantasin har inga gränser när det gäller att förbereda dessa fester. Festen har pågått sedan 2007 och den har alltid fortsatt med stil (eller inte) fram till småtimmarna på morgonen. DET KOMMER ATT BLI LEGENDARISKT!

Föreningens ordinarie vårmöte följs traditionellt av fotbollsmatchen mellan TY och ÅA, där geologistuderande från de två universiteten möts. När spelet fortskrider blir sparkarna hårdare och känslorna går höga vid sidlinjen, men efter två omgångar har oftast det bättre laget vunnit och slutligen skakar lagen hand som ett tecken på vänskap. Stugveckoslutet, där bastun är het, korven brännhet och vätskan flöder, är höjdpunkten på en fantastisk dag. Kvällen kommer också att avslöja om det finns någon bland oss som kan klara av den legendariska Hundra Klubben och ansluta sig till de magiska leden av sanna alkoholister, alltstå geologer.

Pulterit försöker ordna minst en sitz per termin, antingen bland studenterna i samma förening eller i samarbete med en annan ämnesorganisation. Sitzen – den klassiska akademiska bordsfesten – innehåller sång, mat, dryck och traditioner. Som tvåspråkig ämnesförening har vi en sällsynt “autentisk” atmosfär på våra sitzar, som ursprungligen var ordnade av svenskspråkiga universitetsstudenter.

Gemensamt kvällsprogram ordnas i universitetets lokaler under hela läsåret alltid när du känner för det. Spelkvällar är en chans att prova spel som du kanske aldrig hade trott fanns, eller att återuppleva barndomsminnen av att leta efter ädelstenar på den Afrikanska kontinenten. Till biokvällarna kan du föreslå och ta med dig dina favoritfilmer. Ofta tittar man på de sämsta filmerna i världen, för det är roligt, men ibland kan man också hitta en riktig pärla på geologernas biokvällar. Naturligtvis är alla typer av godis och bakverk alltid välkomna vid dessa evenemang. Det ordnas finns också enstaka videospelskvällar.

På onsdagar klockan 14.00 underhåller förstaårsstudenterna, gulisar, äldre studenter och personal i kafferummet på fjärde våningen. Det serveras hembakade godsaker, kaffe och te, och intäkterna från årets gulis-kaffet används för det gemensamma bästa (Skumppa) på vappen. Om du någonsin råkar höra klockan ringa på Geologiska fakultetet, gå till kafferummet för att få en godbit!