Pulterit ry

Toiminta

Pulterit ry yhdistyksen tärkein tavoite on ajaa jäsenistöjensä etuja opinnoissa ja työelämässä. Pulterien järjestämän toiminnan tärkeimmistä tehtävistä on toimia yhdyssiteenä Turun geologian opiskelijoiden ja täten kahden eri yliopiston välillä. Toteuttaakseen nämä tavoitteet Pulterit järjestää ohjauksen lisäksi aktiivisesti monipuolista toimintaa.

Pulterit järjestää tapahtumia rennoista peli-illoista aina railakkaisiin yön yli jatkuviin ilotteluihin. Jäsenistön yhteen saattamiseksi Pulterien tapahtumilla on olennainen merkitys opiskelijoiden virkistystoiminnassa. Tasaisesti ympäri vuoden järjestetyt virkistystoiminnat auttavat opiskelijoita jaksamaan opinnoissa. Pulterit ry:n järjestämää toimintaa ovat mm. peli ja elokuvaillat, aktiivinem liikuntatoiminta, illanistujaisia, perinteisiä ja vähemmän perinteisiä tapahtumia ja bileitä sekä lisäksi ekskursioita ja yhteistyötä muihin tahoihin. Käytännönläheisenä luonnontieteenä geologian opiskeluun liittyvät olennaisesti erilaiset ekskursiot ja opintomatkat niin Suomeen kuin ulkomaille. Pulterit tukee laitoksen tarjoamaa opetusta järjestämällä myös omia ekskursioita ja kenttäretkiä opiskelijoita kiinnostaviin kohteisiin.

Pulterit osallistuu aktiivisesti lisäksi opiskelijoiden edunvalvontaan. Pulterit osallistuu geologian osaston kanssa aktiivisesti päätöksentekoon liittyen maantieteen ja geologian laitosten hiljattaiseen yhdistymiseen, geologian koulutusohjelman uudistamiseen sekä Geotalon viihtyvyyteen.  Maantieteen ja geologian laitosten yhdistymisen myötä myös yhteistyö Turun yliopiston maantieteen ja biologian opiskelijoiden ainejärjestö Synapsi ry:n kanssa on tiivistynyt ja järjestämme yhteisiä bileitä, ekskursioita, hengailuiltoja ja liikunta-aktiviteetteja. Pulterit hoitaa myös uusien opiskelijoiden tuutoroimisen opiskelijaelämän saloihin.

Pulterit tekevät aktiivista yhteistyötä tiedekunnan muiden Turun yliopiston ja Åbo Akademin ainejärjestöjen kanssa, mutta sen lisäksi myös muiden Suomen geologian opiskelijoiden kanssa. Oulun geologinen kerho Nikoli ry ja Helsingin geologinen kerho Vasara ystävyysjärjestöjen kanssa Pulterit järjestää vuosittaisen kiertävän Geologisen Kaupunki Kartoituksen ylläpitääkseen ystävyyssuhteita ja jo pitkään jatkunutta yhteistyötä.

Toimintaa voit seurata Pultereiden sosiaalisen median kanavien kautta, aktiivisimmin Instagramista.