Pulterit rf

Idrott

Att studera är tungt och ett bra sätt att lindra stressen är träning. Pulterit och sportansvariga gör det möjligt för alla medlemmar att träna aktivt!

Den mest framträdande delen av geologernas sportkalender är det veckovisa träningsskiftet. Som regel spelas innebandy på träningsskiftet, men variationer och försök på andra sporter är också möjliga! Pulterit deltar också i ett mångsidigt utbud av sportevenemang som hålls under året.

Geologilaget har setts i världsmästerskapen i akademisk Mölkky och Kyykkä, pulkkatävlingen vid fastlag och i innebandyturneringar mellan ämnesföreningar. På hösten ordnas en ÖST-VÄST-innebandyturnering mellan Pulterit, där båda sidorna om Auraån tävlar för att bli dubbad den bästa sidan av ån. Under våren kulminerar sportåret i en fotbollsmatch mellan studenter i geologi vid Åbo Akademi universitet och Åbo universitet.

Styrelsens idrottsansvariga organiserar nya sportexperiment för föreningsmedlemmarna. Idrottsansvariga lyssnar därför också gärna på medlemmarnas önskemål om deras favoritsport- eller sportgrenar de skulle vela prova!