Pulterit rf

Checklista för gulisar

Här är en checklista med tio viktiga sakerna för gulisar och pilttin att ta reda på innan de börjar sina studier. Checklistan omfattar studierna, hur du påbörjar dina studier och andra praktiska frågor. Kom ihåg att ta med dig ett studiekort, pengar till mat, ditt studienummer och ett glatt humör första dagen, så kommer du att klara dig bra.

1. TA EMOT DIN STUDIEPLATS
Acceptera din studieplats i tid, annars kan du förlora den! Du kan godkänna din plats via Opintopolku / Studieinfo
2. ANMÄL DIG NÄRVARANDE
För att registrera dig som student vid Åbo Akademi måste du betala den årliga medlemsavgiften för studerande vid Åbo Akademi (ÅAS). Kom också ihåg att aktivera ditt studiekort, du kommer att behöva det de första dagarna.
3. BESTÄLL STUDIEKORT
Du ska beställa ditt studiekort i god tid, eftersom det kan ta lite tid. Kortet ger dig rätt till studentrabatter, t.ex. studentlunch och andra förmåner. Du kan också ladda ner det digitala studentkortet från Frank.
4. SÖK BOSTAD
Det lönar sig att börja leta efter en lägenhet så snart du fått din studieplats bekräftad, eftersom bostadsmarknaden är mycket fullsatt på hösten. Turku Ylioppilaskyläsäätiö erbjuder studentvänliga lägenheter, men det finns också prisvärda lägenheter på den privata marknaden.
5. ANSÖK OM STUDIE- & BOENDESTÖS
Du kan ansöka om studiestöd och allmänt bostadsstöd via Kela. Du måste ansöka om studiestöd senast under den månad då du vill dra in stödet. Det är bäst att ansöka om stöd så tidigt som möjligt, eftersom beslutsprocessen kan bli långsammare på hösten på grund av överbelastning. Studiestödet betalas ut den 1:a i varje månad.
6. BEKANTA DIG MED STUDIERNA
Informera dig om strukturen på kandiprogrammet och kursutbudet för din geologiutbildning på ÅA Studiehandbok / TY Peppi för att ta reda på vad som erbjuds.
7. BEKANTA DIG MED ÄMNESFÖRENINGEN SAMT UNIVERSITETETS SIDOR
Se vad vår ämnesförening Pulterit rf – Åbo geoloigistuderande gör och kolla även sidorna för Åbo Akademin / Åbo universitet.
8. LÄR DIG KÄNNA TUTORERNA
Våra underbara tutorer hjälper dig bekantat dig med universitetets och ämnesföreningens verksamhet. Du hittar våra tutorpresentationer här. ÅAs tutor kommer att kontakta dig innan orienteringsveckan börjar.
9. VAR AKTIV PÅ INTROVECKAN!
Aktivt deltagande i ämnesföreningens aktiviteter är önskvärt, så att du snabbt kommer in i universitetsvärlden och får nya vänner. Vår ämnesförening och andra tutorer organiserar många aktiviteter och evenemang som Pulterit uppmuntrar dig att delta i.
10. GLAD & ÖPPEN ATTITYD 😊
De första veckorna av dina studier kommer du att spendera på orienteringsveckan för att lära känna din omgivning, dina studier och dina nya studiekamrater. Efter orienteringsveckan kommer du att vara trött på all ny information, men oroa dig inte, dina tutorer hjälper dig att ta dig igenom de första veckorna. Med en glad och öppen attityd kommer du att få en minnesvärd början på dina studier!