Pulterit rf

Nya studerande

Välkommen till Åbo och studera geologi!

Grattis för din nya studieplats och välkommen till Åbo som förstaårsstudent i geologi! Dina tutorer och hela geologiska institutionen vid Åbo Akademi och Åbo universitet ser fram emot att träffa dig för första gången i höst. Det är bra att den långa och kanske steniga vägen nu är klar och att studieplatsen redan är i sikte!

Pulterit rf är en gemensam ämnesförening för geologistuderande vid Åbo Akademi och Åbo universitet.

Du kommer att träffa för första gången din tutor och de andra eleverna, under introduktionsveckan. Förstaårsstuderande vid matematisk-naturvetenskapliga fakulteten vid Åbo universitet kallas Piltti och Gulis vid Åbo Akademi. Tutorerna är äldre studenter som ser till att du kommer igång med dina studier, lär känna Geohuset och universitetet och kommer in i studielivet. Under orienteringsveckan är de formella delarna på dagarna och på kvällarna finns det ett trevligt avslappnat program som du uppmanas att delta i för att knyta band till de andra geologerna.

Läs tutorernas hälsningar och kolla programmet för den kommande orienteringsveckan i förväg. Det lönar sig också att ta en titt på checklistan för nya studerande innan du börjar studera.

Nyttiga länkar:

Ha en skön sommar, vi ses i augusti!