Pultereiden hallitus 2019

elokuu 12, 2019 - Uncategorized

Vuoden 2019 hallitus ja toimihenkilöt

Alhaalta ylös: Puheenjohtaja Aleksei, sihteeri Inka, varapuheenjohtaja Taavi, Iskoksen päätoimittaja Venla, tapahtumatoimihenkilö Walter, tiedotusvastaava (ÅA) Daniel, , tapahtumatoimihenkilö Alisa, tiedotusvastaava (TY) Veera, taloudenhoitaja Fanny, tapahtumavastaava (ÅA) Axel, toiminnantarkastaja Olli, toiminnanvaratarkastaja Teemu, LOIMU ry:n edustajajäsen Teppo, koulutuspoliittinen vastaava (TY) Johannes, Hybridi ry:n edustajajäsen Niko

Pultereiden hallitus 2017

tammikuu 24, 2017 - Uncategorized

Esittelyssä Pulterit Ry:n hallitus ja toimihenkilöt vuodelle 2017:

Takarivi (vasemmalta):  koulutuspoliittinen vastaava Ludwig, tiedotusvastaava tapahtumatoimihenkilö ja webmaster Markus, tapahtumatoimihenkilö Toni, tapahtumavastaava Daniel, sosiaalipoliittinen vastaava Karri, sihteeri ja eksursiovastaava Aleksei, tapahtumavastaava Matti, Iskoksen toimittaja Mathias, tiedotusvastaava Inka.

Eturivi: taloudenhoitaja Fanny, Iskoksen toimittaja Alexandra, Iskoksen päätoimittaja Tuija, varapuheenjohtaja Senja, puheenjohtaja Teppo, tapahtumatoimihenkilö Pirita, Loimu edustaja Ville-Veikko, webmaster ja tapahtumatoimihenkilö Sunna.

Syyskokouskutsu

marraskuu 6, 2016 - Uncategorized

Syyskokous hype ja toimenkuvat

lokakuu 20, 2016 - Uncategorized

Vuosi 2017 lähenee vääjäämättä ja on aika taas saada uutta verta ja uusia näkökulmia Pultereitten hallitukseen. Haluaisitko tulla mukaan päättämään, millaisia tapahtumia, liikuntakokeiluja ja Iskoksen juttuja ensi vuonna meille pultereille oikein tarjotaan? Tai haluaisitko päästä vaikuttamaan, mihin se 5 e jäsenmaksu oikein menee? Tai miten pulterit nähdään muualla yliopistossa? Tule mukaan Pultereitten hallitukseen puuhaamaan muitten kanssa – tää on oikeesti kivaa hommaa!

Tässä alla on listaus, mitä hommia Pultereitten hallituksessa ainakin olisi tarjolla. Ja lisää saa keksiä!

Hallitus:
Puheenjohtaja: johtaa puhetta hallituksen kokouksissa ja vastaa hallituksen ja yhdistyksen toiminnasta
Varapuheenjohtaja: johtaa puhetta hallituksen kokouksissa puheenjohtajan ollessa estynyt
Sihteeri: kirjoittaa pöytäkirjat hallituksen kokouksista ja ylläpitää arkistoa asiakirjoista
Taloudenhoitaja: vastaa yhdistyksen tileistä ja taloudesta
Tapahtumavastaava (TY): johtaa tapahtumien järjestämistä, vastaa myös urheilupuolesta
Tapahtumavastaava (ÅA): johtaa tapahtumien järjestämistä, vastaa myös urheilupuolesta
Tiedotusvastaava (TY): hoitaa sähköpostien välittämisen ja tapahtumista tiedottamisen pultereiden sähköpostilistalle sekä Facebook-ryhmään
Tiedotusvastaava (ÅA): hoitaa sähköpostien välittämisen ja tapahtumista tiedottamisen pultereiden ruotsinkieliselle sähköpostilistalle sekä ÅA:laisten facebook-ryhmään
Ekskursiovastaava: toimii ekskursioiden pääjärjestelijänä
Iskoksen päätoimittaja: vastaa ainejärjestölehden Iskoksen ilmestymisestä kerran lukukaudessa

Toimihenkilöt:
Taloudenhoitajan assistentti: auttaa taloudenhoitajaa osaamisensa mukaan esimerkiksi kirjanpidossa ja budjetin laskemisessa.
Koulutuspoliittinen vastaava eli KoPo (TY): vastaa KOUKE-henkilöiden ja laitosneuvostojen opiskelijajäsenten ohella opiskelijoiden mielipiteiden tuomisesta laitoshenkilökunnan tietoisuuteen
Koulutuspoliittinen vastaava eli KoPo (ÅA): vastaa KOUKE-henkilöiden ja laitosneuvostojen opiskelijajäsenten ohella opiskelijoiden mielipiteiden tuomisesta laitoshenkilökunnan tietoisuuteen
Sosiaalipoliittinen vastaava eli SoPo: vastaa opiskelijoiden henkisestä hyvinvoinnista opiskeluun ja muihin asioihin liittyen
Ekskursiotoimihenkilö(t): järjestävät ekskursioita ekskursiovastaavan apuna
Webmaster: vastaa mm. nettisivujen päivityksestä ja muista ATK-asioista
Iskoksen toimittaja(t): toimittavat Iskoksen kaksi kertaa vuodessa

Lisäksi tarvitaan:
-Edustaja Hybridi ry:n hallitukseen (mukana järjestämässä mm. Syys- ja Vappustarttia, tiedekuntatason toimintaa TY:n puolella)
-Kaksi virallista äänivaltaista henkilöä ja näille varahenkilöt Hybridi ry:n kevät- ja syyskokouksia varten (TY)
-Kaksi toiminnantarkastajaa ja näille varahenkilöt suorittamaan vuoden 2017 yhdistyksen tilintarkastuksen (TY tai ÅA)

(Koska entinen pj Maiju Kaartinen ilmaisi asian joskus näistä hommista niin hyvin, mitä sitä hyvää mennä muuttamaan. Tässä alla siis vähän yleistä sepustusta, millaista se hallituspuuha oikeastaan on. Kiitos Maiju!)
Kuten ylläolevasta listasta huomaa, hommia on paljon ja monenlaisia. Jos halukkaita aktiiveja kuitenkin löytyy enemmän, voidaan kehitellä lisää toimihenkilöitä. Tuplanakit on myös sallittuja, kuitenkin siten, että yksi henkilö voi hoitaa ainoastaan yhtä Pulterit ry:n hallituspestiä kerrallaan. Vaikka jokaisella hallituslaisella ja toimihenkilöllä on oma nimellinen tehtävänsä, kaikkea hoidetaan oikeasti yhdessä ja kaikkeen saa apua. Vanhat toimijat tulevat perehdyttämään uudet hommiinsa ja uusille annetaan myös epäviralliset testamentit, josta voi katsoa vinkkejä esimerkiksi tapahtumien järjestämiseen. Uusia aktiiveja tarvitaan aina vanhojen naamojen eläköityessä. Mikä on siis hallituslaisen ja toimihenkilön ero? Hallituslaiset ovat hallituksen kokouksissa äänivaltaisia sekä yhdistyksen toiminnassa velvoitettuja hoitamaan tiettyjä tehtäviä (bileissä myynti- ja siivousvuorot, osallistumaan kokouksiin jne). Toimihenkilöt eivät ole äänivaltaisia eikä heitä voi pakottaa siivoamaan… Harvoin me kyllä oikeastaan äänestetään ja ihan yhtä lailla kaikkien mielipiteitä kuunnellaan. Puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri ja taloudenhoitaja ovat yhdistyksen viralliset nimenkirjoittajat (allekirjoittavat viralliset paperit).

Yhdistyksen kokous- ja asiakirjakieli on tällä hetkellä suomi, mutta täysin ruotsinkielisetkin jäsenet ovat tervetulleita sellaisiin hommiin, joihin pystyvät. Pyritään yhdessä vähentämään kielimuuria.

Jos homma kiinnostaa, mutta tästä sepustuksesta ei saanut tarpeeksi tietoa, niin kaikki ovat tervetulleita hallituksen kokouksiin vähän kattelemaan mikä homman nimi oikein on (seuraava kokous on muuten 31.10.2016 klo 15 Geotalon neloskerroksessa). Kaikilta nykyisiltä toimijoilta saa myös kysellä sähköpostilla, facessa tai suoraan heidän hommistaan ja toiminnasta yleensä. Yhteisesti yhteyttä voi ottaa osoitteeseen pulterithal@utu.fi.

Jos olet kiinnostunut jostain pestistä, niin ilmesty syyskokoukseen ja pidä huoli, että joku on paikalla ehdottamassa sinua haluamaasi hommaan. Jos samaan virkaan on useampi halukas, äänestetään, mutta kaikille halukkaille löytyy varmasti jotain tekemistä. Nykyiselle hallitukselle kannattaa myös huhuilla mielenkiinnosta etukäteen, jotta tiedetään että kaikkiin virkoihin löytyy joku.
Toivottavasti innokkaita löytyy, ettei kokous mene siihen, että kaikki 10 paikallaolijaa saa miljoona hommaa ja näin yhdistyksen toiminta jää vain muutaman tyypin harteille. Tää on oikeesti tosi antoisaa ja mukavaa hommaa (ja hieno lisä CV:hen), kunhan tekijöitä riittää.
Nähdään kaikki syyskokouksessa!

t. Senja, varapj (ja kiitokset vielä Maijulle pohjasta!)

Kevätkokous 23.3.2016

maaliskuu 1, 2016 - Uncategorized

Kevätkokouskutsu

Tervetuloa Pulterit ry:n sääntömääräiseen kevätkokoukseen Åbo Akademin geologian laitokselle keskiviikkona 23.3.2016 klo 18.00. Kokous on avoin kaikille yhdistyksen jäsenille.

Esityslista

1. Kokouksen avaus

2. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

3. Kokouksen järjestäytyminen

3.1. Puheenjohtajan valinta

3.2. Sihteerin valinta

3.3. Kahden pöytäkirjantarkastajan valinta

3.4. Kahden ääntenlaskijan valinta

4. Esityslistan hyväksyminen

5. Esitetään vuoden 2015 toimintakertomus ja päätetään sen hyväksymisestä

6. Esitetään vuoden 2015 tilinpäätös ja tilintarkastajien lausunnot ja päätetään niiden hyväksymisestä

7. Päätetään vastuuvapauden myöntämisestä kauden 2015 hallitukselle

8. TY:n tapahtumavastaavan ja ekskursiovastaavan valitseminen

9. Muut esille tulevat asiat

10. Kokouksen päättäminen

Terveisin, Pulterit ry:n hallitus

 

Pultereiden hallitus 2016

helmikuu 2, 2016 - Uncategorized

Esittelyssä Pultereiden uusi hallitus:

IMG_0200
Eturivi (Vasemmalta): Tapahtumatoimihenkilö Maaret, Tapahtumavastaava Karri, Tiedotusvastaava Fanny, Sihteeri Katja, Puheenjohtaja Laura, Tapahtumatoimihenkilö Alexandra, Talousvastaava Cassandra, KoPo Björn.

Takarivi: Tiedotusvastaava Teppo, Webmaster Kasper, Iskoksen Päätoimittaja Tuomas, Varapuheenjohtaja Samuel, SoPo Johannes, KoPo Petteri.

Syyskokous 16.11.2015

marraskuu 6, 2015 - Uncategorized

SYYSKOKOUS 16.11.2015

 

Tervetuloa Pulterit ry:n sääntömääräiseen syyskokoukseen Turun yliopiston geologian osastolle (ls. 2, Pharmacityn 6. krs.) maanantaina 16.11.2015 klo 17.00. Kokous on avoin kaikille yhdistyksen jäsenille ja yhdistyksen asioista kiinnostuneille.

Esityslista

1. Kokouksen avaus

2. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

3. Kokouksen järjestäytyminen

3.1. Puheenjohtajan valinta

3.2. Sihteerin valinta

3.3. Pöytäkirjan tarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta

4. Esityslistan hyväksyminen

5. Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 – esittely ja hyväksyminen

6. Talousarvio vuodelle 2016 – esittely ja hyväksyminen

7. Hallituksen ja toimihenkilöiden valinta vuodelle 2016

8. Tilintarkastajien ja varatilitarkastajien valinta vuodelle 2016

9. Hybridi ry:n edustajajäsenen sekä äänivaltaisten jäsenten ja varajäsenten valinta vuodelle 2016

10. Jäsenmaksun määrä vuodelle 2016

 

Terveisin,

Pulterit ry:n hallitus

Yhdistyksen kokous 22.9.2015

syyskuu 16, 2015 - Uncategorized

YHDISTYKSEN KOKOUS 22.9.2015

 

Tervetuloa Pulterit ry:n ylimääräiseen yhdistyksen kokoukseen Åbo Akademin geologian laitokselle tiistaina 22.9.2015 klo 16.00. Kokous on avoin kaikille yhdistyksen jäsenille ja yhdistyksen asioista kiinnostuneille.

Esityslista

1. Kokouksen avaus

2. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

3. Kokouksen järjestäytyminen

3.1. Puheenjohtajan valinta

3.2. Sihteerin valinta

3.3. Pöytäkirjan tarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta

4. Esityslistan hyväksyminen

5. Sihteerin valinta loppuvuodelle 2015

6. YKL:n edustajan valinta

7. Muut esille tulevat asiat

 

Terveisin,

Pulterit ry:n hallitus

Kevätkokous 25.3.2015

maaliskuu 17, 2015 - Uncategorized

Kevätkokouskutsu

Tervetuloa Pulterit ry:n sääntömääräiseen kevätkokoukseen Åbo Akademin geologian laitokselle keskiviikkona 25.3.2015 klo 17.00. Kokous on avoin kaikille yhdistyksen jäsenille.

Esityslista

1. Kokouksen avaus
2. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
3. Kokouksen järjestäytyminen
3.1 puheenjohtajan valinta
3.2 sihteerin valinta
3.3 kahden pöytäkirjantarkastajan valinta
3.4 kahden ääntenlaskijan valinta
4. Esityslistan hyväksyminen
5. Esitetään vuoden 2014 toimintakertomus ja päätetään sen hyväksymisestä
6. Esitetään vuoden 2014 tilinpäätös ja tilintarkastajien lausunnot ja päätetään niiden hyväksymisestä
7. Päätetään vastuuvapauden myöntämisestä kauden 2014 hallitukselle
8. Muut esille tulevat asiat
9. Kokouksen päättäminen

 
Terveisin,
Pulterit ry:n hallitus

Syyskokous 19.11.2014

marraskuu 11, 2014 - Uncategorized

Syyskokouskutsu

Tervetuloa Pulterit ry:n sääntömääräiseen syyskokoukseen Turun yliopiston geologian osastolle (ls.1, Pharmacityn 6. krs.) tiistaina 19.11.2014 klo 17.00. Kokous on avoin kaikille yhdistyksen jäsenille ja yhdistyksen asioista kiinnostuneille.

Esityslista

1. Kokouksen avaus

2. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

3. Kokouksen järjestäytyminen

3.1. Puheenjohtajan valinta

3.2. Sihteerin valinta

3.3. Pöytäkirjan tarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta

4. Esityslistan hyväksyminen

5. Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 – esittely ja hyväksyminen

6. Talousarvio vuodelle 2015 – esittely ja hyväksyminen

7. Hallituksen ja toimihenkilöiden valinta vuodelle 2015

8. Tilintarkastajien ja varatilitarkastajien valinta vuodelle 2015

9. Hybridi ry:n edustajajäsenen sekä äänivaltaisten jäsenten ja varajäsenten valinta vuodelle 2015

 

Terveisin,

Pulterit ry:n hallitus