Pulterit ry

Piltin muistilista

Alle on koottu muistilistaan kymmenen tärkeää asiaa, jotka kannattaa ottaa haltuun ennen opintojen alkamista. Muistilista koskee opintoja, opiskeluiden aloittamista ja muita käytännön asioita.

1. OTA OPISKELUPAIKKA VASTAAN
Ota opiskelupaikka ajoissa vastaan, sillä muuten saatat menettää opiskelupaikkasi! Paikan voi ottaa vastaan Opintopolun kautta
2. ILMOITTAUDU LÄSNÄOLEVAKSI
Ilmoittautuminen yliopistoon läsnäolevaksi tapahtuu maksamalla TYY:n tai ÅAS:n ylioppilaskunnan jäsenmaksu vuosittain.
3. TILAA OPISKELIJAKORTTI
Opiskelijakortti kannattaa tilata ajoissa, sillä kortin tilaamisessa saattaa mennä aikaa. Kortilla olet oikeutettu opiskelija-alennuksiin kuten esimerkiksi opiskelijalounaaseen ja muihin etuihin. Voit myös ladata digitaalisen opiskelijakortin Frank:n.
4. HAE ASUNTOA
Asuntoa kannattaa alkaa etsimään heti opiskelupaikan varmistuttua sillä asuntomarkkinat ovat ruuhkaiset syksystä. Turun ylioppilaskyläsäätiö tarjoaa asuntoja opiskelija ystävälliseen hintaan, mutta myös yksityiseltä puolelta löytyy edullisia asuntoja.
5. HAE OPINTO- & ASUMISTUKEA
Opintotuen ja yleisen asumistuen hakeminen onnistuu Kelan sähköisen asiointipalvelun kautta. Opintotukea tulee hakea viimeistään sen kuukauden aikana miltä tukea haluaa nostaa. Opintotukea kannattaa hakea mahdollisimman ajoissa, sillä syksyisin päätösprosessi saattaa hidastua ruuhkautumisen vuoksi. Opintotuki maksetaan opiskelijoille joka kuukauden 1. päivä.
6. TUTUSTU OPINTOIHIN
Tutustu geologian tutkintosi tutkintorakenteeseen ja kurssitarjontaan Peppi Opinto-opas palvelusta, jotta tiedät mitä on luvassa.
7. TUTUSTU AINEJÄRJESTÖN JA YLIOPISTON SIVUIHIN
Tutustu Turun geologian opiskelijoiden Pulterit ry ainejärjestömme toimintaan ja myös Turun yliopiston tai Åbo Akademin sivuihin.
8. TUTUSTU TUUTOREIHIN
Ihanat tuutorimme auttavat sinua tutustumaan yliopistomme käytäntöihin sekä ainejärjestömme toimintaan. Löydät tuutoriesittelyt täältä. Tuutorit tulevat ottamaan sinuun yhteyttä jo ennen orientaatioviikon alkua.
9. OLE AKTIIVINEN
Aktiivinen osallistuminen ainejärjestön toimintaan on suotavaa, niin kotiutuminen yliopisto maailmaan sekä uusien ystävien löytäminen tapahtuu nopeasti. Ainejärjestömme ja muu tiedekunta järjestää aktiivisesti toimintaa, johon Pulterit kannustaa osallistumaan.
10. REIPAS & AVOIN MIELI
Opiskelujesi ensimmäiset viikot kuluvat orientaatioviikossa paikkoihin, opintoihin ja uusiin opiskelijakavereihin tutustuessa. Oritentaatioviikon jälkeen tulet olemaan väsynyt kaiken uuden tiedon myötä, mutta älä huoli sillä tuutorit auttavat kyllä sinua selviytymään pilttiviikoista. Ota reipas ja avoin asenne niin pilttiviikosta sekä pilttisyksystä tulee ikimuistoinen!