Tietoa vuosijuhlista

Vuosijuhlat ovat arvokkaita akateemisia tilaisuuksia, joille ovat ominaisia lukuisat juhlavat perinteet. Opiskelijalle ne ovatkin ensimmäinen ja paras väylä tutustua yliopistomaailmassa vallitseviin juhlatapoihin. Vuosijuhlia ovat juhlineet ylioppilaskunnat, opiskelijajärjestöt, osakunnat ja monet epävirallisetkin tahot usein jo perustamisestaan lähtien.

Vuosijuhlissa syödään ja juodaan hyvin, mutta myös pidetään juhlapuheita, viihdytetään esityksillä, tanssitaan vanhoja tansseja sekä paljon muuta. Ilta ei suinkaan pääty pääjuhlaan, vaan jatkuu vapaamuotoisempana jatkoilla, joiden tarkempi sijainti on tarkoin varjeltu salaisuus. Frakin rusettia voi siis jo hyvällä omatunnolla löysätä ja tanssi jatkuu vähemmän hallitusti aamutunneille asti. Seuraavan aamun silliaamiaisella vaihdetaan kokonaan vapaalle ja pukeudutaan haalariin tai vapaan teeman mukaan.


Juhlan kulku

Cocktaileilta pääjuhlaan

Cocktailtilaisuudessa juhliin kutsuttujen vieraiden on mahdollista esittää tervehdyksensä juhlivalle Pulterit ry:lle. Virallisen puolen jälkeen nautitaan kuohuviiniä sekä seurustellaan vapaasti muiden juhlavieraiden kanssa.

Itse pääjuhla alkaa cocktailtilaisuuden jälkeen. On suotavaa, että juhlijat saapuvat paikalle ajoissa, jotta ohjelma saadaan jouhevasti käyntiin. Plaseerauksesta huolehtii vuosijuhlatoimikunta. Toimita toiveesi pöytäseurasta ja tieto mahdollisesta erikoisruokavaliostasi ilmoittautumisen yhteydessä. Heti, kun juhlasalin ovet on avattu, voivat vieraat suunnistaa omille paikoilleen. Vieraat jäävät seisten odottamaan lipun sisäänkuuluttamista. Kun lippuseremonia on ohi, istuudutaan pöytiin.

Konferenssi, konferenssi!

Illan arvokkaimman osuuden muodostavat juhlapuhe sekä puheet miehelle ja naiselle. Puheiden ja muiden ohjelmanumeroiden ajaksi ruokailu ja puhuminen taukoavat. Koska juhlatilassa on alkoholitarjoilua, ei taskumattien (avoin) käyttö pääsalissa ole suotavaa. Sen sijaan nk. konferenssilla voit huoletta nauttia taskumatin antimista. Konferenssin tulisi olla sekä spontaani, että lyhyt virkistäytyminen naisten huoneessa. Jos konferenssi pitkittyy niin, että ohjelma juhlasalissa on ehtinyt palatessasi alkaa, on sopivinta odottaa ovien ulkopuolella esityksen loppumista ja palata saliin vasta ohjelman jälkeen. Juhlatilasta ei saa poistua ennen pääruokaa kuin ainoastaan hätätapauksessa.

Seuralaisten valinta illan loppuhuipennukseen, tansseihin, tapahtuu ohjelmavihkon mukana olevaan tanssikorttiin. Illan aikana herrat voivat varata daamien tanssikortteihin omat tanssivuoronsa. Varaa siis illaksi mukaan kynä kortin täyttämistä varten.

Pöydillä ja tuoleilla seisominen, toisin kuin sitseillä, on ehdottoman kiellettyä! Pöydän alla laulaminen on sen sijaan suotavaa ja toivottavaakin, varsinkin punssilaulun aikana.

Jatkot, jatkot

Juhlamarsalkka ohjeistaa juhlijoita jatkopaikalle siirtymisessä. Jatkopaikka on salainen, mutta yöpalaa ja ”jonkin verran” palan painiketta on tarjolla kaikille.

Sillis

Väsyneiden juhlavieraiden virvoittamiseksi järjestetään sunnuntaina 22.11 klo 12 alkaen perinteinen silliaamiainen. Luvassa on hyvää ruokaa ja palauttavia juomia. Kuten edellä mainittiin niin pukukoodi on vapaa.


Vuosijuhlatoimikunta

Puheenjohtaja Maiju Kaartinen

Cassandra Af Hällström

Heidi Penttinen

Henna Murto

Katariina Antikainen

Laura Puronaho

Marek Lehtinen

Senja Meronen